Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jelmezek, kreatív smink – nem csak farsangra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A farsangi szezon az utolsókat rúgja, de napjainkban egyre több alkalom kínálkozik a beöltözésre.

Jelmez mindenkinek, nemtől, kortól, alkattól függetlenül

Nemrégiben egy győri jelmezkölcsönzőben jártunk, ahol a körülbelül 5000 jelmez között igyekeztünk eligazodni. A  92-es gyerek mérettől, az extra nagy méretig minden megtalálható az üzletben, persze nem minden jelmezből érhető el a nagy méret, de mindenkinek a karakteréhez, alakjához igazodva megtaláljuk a megfelelőt. – mondta Péntek Tünde a Treff Jelmez tulajdonosa.

Szakszerű útmutatás a jelmezrengetegben

A rengeteg jelmez láttán kicsit megilletődtünk, de Tünde tanácsaival és iránymutatásával játszi könnyedséggel találtunk hozzánk illő jelmezeket. Az üzletvezető kiemelte, nem csak a farsangi időszakban keresik fel sokan a kölcsönzőt, egyre népszerűbbek ugyanis a tematikus, beöltözős bulik. Mint az várható volt, hódítanak a film- vagy sorozatkarakterhez köthető maskarák. Tünde hangsúlyozta, a családok, párok, baráti társaságok is szívesen öltöznek össze, erre is van lehetőség, például A Nagy Pénzrablás ikonikus öltözékeivel, a Star Wars fanok is könnyű helyzetben vannak, de klasszikusabb vonalon is elindulhatunk és beöltözhetünk az 1800-as évek divatjának megfelelő ruhákba, mint a Bridgerton család tagjai. 

Maskara helyett kreatív smink

Na de mi van akkor, ha nincs kedvünk jelmezt ölteni? Egy elegáns ruhához választhatunk maszkot, ami akár az egész arcunkat, akár csak a szemünket takarja. Ha viszont valami fantáziadúsabb megoldásra vágyunk, sminkelhetünk magunknak egyedi maszkot. Kunkli Fruzsina sminkes, kozmetikus látogatott el hozzánk és készített egy igazán ütős kreatív sminket.