Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Jóváhagyták a Városrét elárverezését

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki rendkívüli közgyűlése jóváhagyta, hogy a járműgyártó vállalat árverés útján értékesítse a győri Városrétként ismert területe egy részét – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

 

A közgyűlési határozat szerint a vállalat négyzetméterenként nettó 37 435 forintért, de minimum nettó 4 milliárd 87 millió forint kikiáltási áron értékesíti az ingatlant az MNV Zrt. által működtetett Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül, és a legmagasabb vételárat felajánló árverezővel köti meg az adásvételi szerződést.

Az október 19-én a BÉT oldalán közzétett közgyűlési előterjesztés szerint a terület mintegy 109 170 négyzetméter nagyságú. Az értékesítendő rész nem közművesített, részben betonozott, a felszín feletti korábbi épületeket padlószintig lebontották. A területen ugyanakkor egy csapadékvíz-átemelő műtárgy és több épület alagsora található.

Ezt az ingatlant a Rába az értékesítési célú ingatlanok között tartja nyilván, a csoport működéséhez nem szükséges, jelenlegi funkciója nem tartozik a fő tevékenységei közé. Az előterjesztés szerint a sikeres tranzakció további eredmény- és készpénz többletet biztosít a vállalat számára a Rába Modernizációs Program 2025 elnevezésű programhoz.

A rendkívüli közgyűlésen döntöttek arról is, hogy felújítják az 1969-ben épült, 67 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot. Az előterjesztés szerint a gyártócsarnok stratégiai jelentőségű a Rába Futómű Kft. működésében.  A fejlesztés részeként megszüntetik az üzemelést zavaró problémákat, például beázásokat, korszerűsítik a gépészeti, villamos és energetikai rendszert. A fejlesztést több lépcsőben kívánja megvalósítani a Rába a következő években.