Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2024 nyarától egy újabb görög szigetet is elérhetünk majd a Ryanair jóvoltából. 

A Ryanair low cost légitársaság palettáján van már régóta Korfu, Kréta, Míkonosz, Rodosz, Zákinthosz és Prevezából elérve Lefkada is, ám most egy friss bejelentés alapján újabb gyönyörű úti céllal bővültek Görögországban. Szkíathosz júniustól szeptemberig lesz elérhető Budapestről, heti két járattal, hétfőn és pénteken.

A Szporádok szigetcsoport tagja, az Égei-tengeren: 11 szigetből csupán 4 lakott, közte Szkopelosszal, amit a 2008-as sikerfilmből a Mamma Miából is ismerhetünk.

Szkíathosz biodverzitása figyelemre méltó, a mindössze 48 km2 -es sziget türkiz vízű partjai mellett a fenyőerdők is gyönyörűek, kirándulásra hívnak. A főváros házai jellegzetesek: fehérre meszeltek, ám terrakotta cserepeket kaptak. Rengeteg a taverna, de autentikusabb módon, Szíathoszt nem szállták meg még annyira a turisták, hogy élvezhetetlenné váljon.

Ami mindenképp nevezetes, az a repülőtér kifutópályája, ami karnyújtásnyira található a tengertől és sokszor említi, hogy nagy rutinnal lehet csak leszállni ide. A repülőgépfanok imádják egyenesen a strandról kémlelni a le- és felszállásokat.