Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az advent időszakában megszaporodnak az adományozások, a különféle árverések. Ezek célja ugyanazon nemes cselekedet, segíteni a rászorulókon, az elesetteken. Sokan, sokféleképpen próbálnak jót tenni.

A Müpa jótékonysági akcióján megkímélt állapotú, kisebb, kézben szállítható méretű  hangszereket és feleslegessé vált eredeti kottákat vár adományozásra.

A felajánlások a jövő kis muzsikusait segítenék a fejlődésben. Az összegyűjtött hangszerek állapotát felmérik a hozzáértők, majd tisztítás után elvégzik rajtuk a szükséges javításokat. 2023 folyamán a Partneriskola-programban részt vevő, rászoruló intézményeknek adják át, hogy a zene öröme mindenkihez elérhessen.

Különleges szaloncukor válogatás

Közös karácsonyi jótékonykodást szervez a Nem Adom Fel Alapítvány és az Allee Bevásárlóközpont. A különleges díszdobozos szaloncukor-válogatás megvásárlásával, melyet Sőrés Lia Down-szindrómával élő művész egyik festménye díszít, az alapítványon keresztül a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő fiatalokat lehet támogathatni. Aukcióra kerül az alkotó Álomkastély a város felett című festménye. A befolyt teljes összeget az alapítvány kapja.

A Miskolci Fotóklub „hazai pályán” segíti a Miskolci Nemzeti Színházat, hogy a megemelkedett rezsiárak mellett a teátrum tovább tudjon működni január és február során. A Fotózás a színházért nevű eseményen bárki elkészíttetheti fotóját a klubtagokkal a színház falai között.

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége Jótékonysági licitet hirdet és adományozásra hív. 
A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum által felajánlott diadém másolata a Magyar géniusz kiállításról. A teljes összeget a kárpátaljai Kegyes Jótékonysági Alapítvány számára ajánlják fel, amelynek tagjai és segítői küzdenek a kórházban hagyott, árva gyermekek jobb életéért. 

(fotó: Sőrés Lia az alkotásával, Nem Adom Fel Alapítvány)