Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kedden közgyűlés, valóban lemond a Győr-Szol vezér?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Soha ilyen közgyűlés nem volt még Győrben, és ez is csak az új választási rendszer miatt lehetséges. Az a polgármester vezényli le ugyanis a napirendi pontokat, aki pontosan tudja, hogy az utolsó ülések egyike ez számára, októbertől átadja a helyét az utódjának.

Mint ismert, a június 9-i választáson 445 szavazattal többet kapott Pintér Bence a jelenleg regnáló Dézsi Csaba András voksaihoz képest, így Pinter lesz Győr polgármestere – de csak októbertől. A keddi közgyűlésen a képviselő-testület 19 napirendi pontot tárgyal, köztük a költségvetésre, az építési szabályozásra, valamint a hulladékgazdálkodásra vonatkozókat. Döntenek majd támogatásokról is.

Ami viszont ennél is érdekesebb, az az a közlemény, amit vasárnap adott ki a leendő polgármester. Pintér azt írta, hogy Dézsi „puccsra készül a város jövője ellen a június 25-i közgyűlésen”. Ez azt jelenti, hogy „még az októberi átadás-átvétel előtt gyorsan a Győr-Szol élére nevezné ki Németh Zoltán fideszes politikust, ráadásul több évre. Ez Dézsi hálája azért, mert Németh végigkampányolta neki az elmúlt heteket, egyben akadály a törekvésünk előtt, hogy rendbe rakjuk a közpénzek fekete lyukát, a Győr-Szolt.”

A napirendi pontok között egyelőre nem találni olyat, ami erre vonatkozik, de még az ülés megkezdése előtt fel lehet új előterjesztéseket venni, ha a közgyűlés többsége ezt elfogadja. Még aznap este, Dézsi Csaba András a Facebook-oldalán egy posztra ő maga is azt írta, hogy a „Győr-Szol vezérigazgatója le is mondott”. Hogy mi az igazság, az kedden kiderül. 

Dézsi Csaba András a Facebook-posztot azóta oldaláról levette.