Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Űrhajózás? Sokunk gyerekkori álma volt ez, amely elérhetetlennek tűnt akkor is és most sem könnyű a szférába kerülni, főleg, hogy az első és eddig utolsó magyar űrutazás is 44 éve volt. A sóvárgó lelkeket simogatva, a következő *so called* legenda Farkas Bertalan – az első magyar űrhajós – érkezett az Oxygen Music stúdiójába. A gyulaházai születésű, űrkutató és vadászpilóta mesél nekünk két évnyi kemény képzéséről és a ’80-as években tett kiruccanásáról a Szaljut-6 állomáson a Szojuz-36 hajóval. A magyaros ételkonzervek és cápariasztók társasága mellett, gyerekeknek is mesélt az űrből!

 

“Kell egy következő magyar űrhajósnak élve, egészségesen, feladatát teljesítve, hogy visszajusson a világűrbe.” – Farkas Bertalan.

 

Ne hagyd veszni a belső gyermeket, legyél te a következő magyar űrhajós!

 

Sablobmentes címmel új lejátszási listát indítottunk az Oxygen Music Hivataos Youtube csatornáján. Az Egyenruhások Régen És Ma sorozatunk azért is különleges számunkra, mert a legújabb, világszínvonalú technikával felszerelt budapesti stúdiónkban készültek a felvételek. Vendégünk volt eddig Dr. Boda József vezérőrnagy, aki járt Afganisztánban, Grúziában, az USA-ban, de teljesített szolgálatot Kambodzsában, Mozambikban és Bosznia-Hercegovinában; Dr. Fialka György, a Biztonságtudományok doktora; s legutóbb pedig Farkas Bertalan űrhajós. A Sablonmentes lejátszási lista ide kattintva elérhető.