Képzés kisgyermekes anyukáknak Pannonhalmán

otthon karrier munka

Habár ma már egyre több jó példa mutatja, hogy nem kell család és karrier között választani, egyikről sem lemondani, mégis sokszor falakba ütköznek azok a nők, akik a gyermekvállalás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra. Ez pedig sokszor az egész karrierjükre negatív hatással lehet. Pontosan mi történik azokkal az anyákkal, akik a családalapítást követően szeretnének újra munkába állni? 

Hatalmas potenciál rejlik a kisgyermeket nevelők csoportjában, de amíg nem értékeljük újra a munkavállalókra vonatkozó normákat és elvárásokat, addig könnyen derékba törheti a nők karrierjét a gyermekvállalás. A munkáltatói oldalon nagy szükség van arra, hogy a HR valamint a vezetés képzést kapjon a kisgyermekes szülők alkalmazásának előnyeiről. Emellett érdemes tudatosítani magunkban, hogy a kisgyermekes anyukák sem egyformák, magát az egyént kell elsődlegesen nézni.

Álláskeresőként pedig célszerű a pályázati anyagban és az állásinterjún a gyermeknevelés tényéről elvonni a figyelmet és azokra a kompetenciákra, képességekre és tapasztalatokra helyezni a hangsúlyt, amelyek számítanak a megpályázni kívánt állás szempontjából.

Pannonhalmán nagyon jó érzékkel felismerték, hogy foglalkozni kell az otthon lévő, kisgyermeket nevelő anyukákkal, mert nagyon sok lehetőségük van, sok kiaknázatlan területen tudnak bizonyítani, és ettől ők is boldogabbak, jobban érzik magukat.

A február nyolcadikán kezdődő képzés sorozatra várnak minden témában érdekelt anyukát!

továbbképzés anyukáknak

Forrás: pannonhalma.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó