Tökéletes málnás panna cotta
Előkészítés 5 perc
Főzés 5 perc
Hűtés 2 óra+ 4 adag
- 5 x 2 g zselatinlevél
- 240 ml dupla tejszín
- 210 ml tej , lehetőleg egész
- 50 g méz , vagy kicsit több, ha a gyümölcs különösen fanyar
- 375 g málna , plusz tálaláshoz
A zselatinleveleket egy tál hideg vízbe áztatjuk, amíg megpuhulnak. Melegítsük fel a tejszínt, a tejet és a mézet egy kis serpenyőben, amíg a méz fel nem oldódik, és a keverék kézmeleg lesz.
Kicsavarjuk a vizet a zselatinból, és a megpuhult leveleket a forró tejszínhez keverjük, amíg teljesen fel nem oldódnak. Egy szitán átpasszírozzuk egy hideg vízbe állított kancsóba, majd időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
Közben a málnát pépesítsd sima pépesre, vagy botmixerrel vagy mini aprítóval tedd meg ugyanezt, és enyhén kenj meg négy sima oldalú edényt vagy kávéscsészét semleges olajjal (ha ki akarod formázni, akkor az) .
Kicsavarjuk a vizet a zselatinból, és a megpuhult leveleket a forró tejszínhez keverjük, amíg teljesen fel nem oldódnak
Ha már eléggé kihűlt, de még mielőtt dermedne, keverjük hozzá a pürésített málnát, majd osszuk el a masszát a kivajazott formák között. Fedjük le és hűtsük le két-három órára, amíg megszilárdul.
Bbelekeverjük a pürésített málnát, majd a masszát elosztjuk a kivajazott formák között. Fedjük le és hűtsük le két-három órára, amíg megszilárdul
Az elkészítéshez mártsunk minden formát rövid időre meleg vízbe 10-15 másodpercre, ügyelve arra, hogy ne érjenek hozzá a panna cottához, majd egy kis rugalmas késsel vagy hasonlóval húzzuk el a panna cottát az oldaláról egy helyen. Tegyünk a tetejére egy tányért, fordítsuk meg, és ütögessük meg élesen a forma alját. A panna cottának tisztán kell jönnie, de ha nem, ismételje meg a meleg vízbe mártási folyamatot. Az oldalára plusz málnával tálaljuk.