Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Sárkányok harca ugyan véget ért (és még legalább 2024-ig várhatunk a folytatásra), de a mémek még sokáig velünk maradnak. A flegma arckifejezéssel levelet olvasó Daemon örök kedvenc lesz, ahogy úgy tűnik attól a pillanattól is nehezen fogunk szabadulni, amit az idősebb Rhaenryrát alakító Emma D’Arcy-nak köszönhetünk. Arról a sorozatot promotáló interjúról van szó, amit az HBO Max platformjain tettek közzé, és amiben párba állították a Sárkányok háza sztárjait. Emma az idősebb Alicentet megformáló Olivia Cooke-kal alkotott duót, és ők kérdezgették egymást.

Egy kis tálkából húzták ki az aktuális témákat, mikor Oliviára került a sor, és feltette a TikTokon mára már ikonikussá vált kérdést: „Mi a kedvenc italod?”. Mire Emma, hosszú szünetet tartva minden szó között azt felelte: „Negroni sbagliato proseccóval.” Attól most tekintsünk el, hogy a sztár teljesen lemészárolta az olasz kiejtést, ugyanis az internet népét sem nagyon izgatta a dolog.
Erről árulkodik ugyanis az, hogy a videót majdnem 30 millióan látták már a TikTokon, a felvétel hangja pedig önálló életre kelt. Több, mint 70-en használták Emma hangját az egyszerű kérdésből indult trendhez csatlakozva, köztük a Riverdale színésznője, Madelaine Petsch is.

Mi is az a Negroni sbagliato?

A Negroni alapvetően egy olasz koktél, amiről már te is biztosan hallottál. Hasonlít az Aperol Spritzhez, abból a szempontból, hogy szintén aperitivóként isszák, ugyanis az Aperol nagytestvére, a Campari az egyik fő összetevője. Ezenkívül kerül még bele gin és vörös vermut, valamint a végén narancshéjjal díszítik.

De mitől lesz sbagliato a Negroni? Nos, az olasz szó magyarul annyit tesz: hiba. (És, ha te Emmával ellentétben jól ejtenéd ki, akkor nagyjából így mondd: zbaljátó.) Nyilván nem véletlenül kapta e verzió ezt a nevet, a történet szerint ugyanis 1972-ben a milánói Bar Brassóban a bártender, Mirko Stocchetto elhibázta a klasszikus Negroni receptjét, és gin helyett habzóbort kevert hozzá. Stocchetto hibája végül a milánói bár védjegye lett (konkrétan be is jegyeztették), a sbagliato változat pedig nagy kedvenc lett mindazok körében, akik kicsit könnyebb Negronit szeretnének inni. Egyébként imádjuk Emmát, de itt kell megjegyeznünk, hogy nem kellett volna kihangsúlyoznia, hogy proseccóval inná a Negroni sbagliatót, mert hát eredendően az az egyik összetevője.
Készítsd el te is!

Amióta mém lett az italból, a koktélra irányuló Google keresések száma 1080%-kal ugrott meg. Ha te is a kíváncsiskodók közé tartozol, akkor nem kell tovább kutatnod a Negroni sbagliato recept után, mert elhoztuk neked. Mutatjuk, mi kell hozzá:

•    3 cl prosecco
•    3 cl vörös vermut (eredetileg Carpano rosso)
•    3 cl Campari
•    1 narancs szelet vagy csak a héja

Lehetőség szerint old fashioned pohárba (de ha nincs ilyen speckó koktélpoharad, simán csak a kedvenc darabod is megteszi) öntsd bele a hozzávalókat. Keverd jól össze, majd díszítsd a koktélt a narancshéjjal. És már meg is kóstolhatod, hogy megtudd, miért is ez Emma D’Arcy kedvenc itala!