Kezdőlap KÉK HÍREK

Két autó is felborult néhány óra eltéréssel

Két autó is felborult Győr-Moson-Sopron megye útjain az őszi időjárásban. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a megváltozott útviszonyokhoz az autósoknak is alkalmazkodni kell!

Kedden délelőtt egy 53 éves téti férfi közlekedett személygépkocsival Koroncó felől, a 83-as számú főút irányába. Haladása során – eddig tisztázatlan okból – az úttestről lesodródva, előbb egy csatorna átjárónak, majd az árokfalnak ütközött, és hossztengelye körül átfordulva került nyugalmi helyzetbe. A baleset következtében a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Még ugyanaznap, de délután a Hűtőházi úton egy 33 éves felpéci férfi közlekedett személygépkocsival Győrszentiván felől, Győr irányába. Egy jobbra ívelő kanyarban – eddig tisztázatlan okból – elveszítette uralmát járműve felett, és előbb egy szemből érkező autónak ütközött, majd az úttesten továbbcsúszva a jobb oldali árokba borult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A további balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

A megváltozott őszi időjárásra tekintettel, minden esetben az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!

Csúszóssá teheti az utakat a fákról lehulló levéltömeg, a felhordott sár, a reggeli fagyok és a lecsapódó köd, ezért javasolt a téli gumik használata.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására.