Kezdőlap Győr - Sport Győri Audi ETO KC

Két új játékossal erősít nyártól a Győri Audi ETO KC

Válogatott játékosokat igazol a Győri Audi ETO KC csapata. Jelena Despotovic Debrecenből érkezik Győrbe, míg a dél-koreai válogatott legjobb játékosa Ryu Eun Hee Puszanból teszi át székhelyét a Rába-partjára nyártól. Mindketten hazájuk nemzeti csapatainak meghatározó tagjai és mindketten kétéves kontraktust kötöttek a Győri Audi ETO KC csapatával.

Szinte teljes a Győri Audi ETO KC kerete a 2021/22-es szezonra. A következő évadra a klubvezetés 17 felnőtt játékosból álló csapatot alakított ki. 2021 nyarától a balkezes dél-koreai Ryu Eun Hee csatlakozik csapathoz.

Ryu Eun Hee részt vett a 2012-es londoni és a 2016-os riói Olimpiai Játékokon, Londonban negyedik helyen végezett a Dél-Korea színeiben. Az elmúlt világbajnokságokon rendre pályára lépett, csapata legjobbja volt, az Ázsia Játékokon két aranyérmet nyert. A dél-koreai klasszis mellett egy Magyarországon jól ismert kézilabdázó is csatlakozik nyártól a Győri Audi ETO KC csapatához.

Jelena Despotovic a Buducnost Podgoricában nevelkedett. Nevelőegyesülete mellett a Biseri a Krim Ljubljana és a Debrecen csapataiban szerepelt eddig pályafutása során. A Buducnost csapatával 2015-ben Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett, míg 2012-ben részese volt a montenegrói válogatott EB győzelmének. A nemzeti csapat meghatározó játékosa azóta is.