Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Két nap is meglepték a gyerekeket a győri Bringás Mikulások

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri szervezete december 5-én és 6-án is kedves programmal készült a „jógyerekeknek”. A Bringás Mikulások az első napon a Família Nagycsaládosok Egyesületével együttműködve láttak vendégül 25 győri gyerekeket és szüleiket, majd másnap, a friss hóesésben nyeregbe pattanva, biciklin kedveskedtek apró ajándékokkal a városi járókelőknek.     

Jól sikerült a gyűjtés

-A hobbikerékpárosok kétnapos akcióját jótékonysági gyűjtés előzte meg, amelyet a helyi médiumokban, illetve közösségi oldalakon tettünk közzé – mondta Tömböly Tamás a HOK elnöke. – Ennek eredményeképpen Mikulás nap előestéjén, 5-én a Vendelin Pub feldíszített nagytermében vendégül láthattunk a győri Família Nagycsaládosok Egyesülete által delegált negyven főnyi gyereket és szüleiket. Bevallom, nagy izgalommal készültünk az eseményre, hiszen ez volt az első Mikulás ünnepségünk, de úgy érzem, nem vallottunk szégyent.  

Hamisítatlan Mikulásváró ünnepség sok vidámsággal   

A Bringás Mikulások első programja valóban nagyszerű hangulatban zajlott. A szép számban megjelent gyerekeket és szüleiket limonádéval és ropogtatni valóval fogadták, majd Tömböly Tamás ünnepi verssel nyitotta meg az eseményt. Ezt követően Sík Frida a Győri Nemzeti Színház színésznője egy kis közös éneklésre invitálta a gyerekeket. Az este tetőpontján természetesen megérkezett a Mikulás is, aki édességgel, míg segítői plüssfigurákkal kedveskedtek a jógyerekeknek. Az esemény vendégeként megjelent Malasits Zsolt győri festőművész, aki minden gyereknek erre az alkalomra készült, dedikált ünnepi képeslapot adott át. A lassan tovább induló Mikulást a gyerekek dallal búcsúztatták, majd véget ért a meghitt ünnepség. És még mindig csak december ötödike volt…  

-Kijelenthetjük, hogy nagyszerűen sikerült a Bringás Mikulások első ilyen jellegű rendezvénye – összegezte a tapasztaltakat Tömböly Tamás. – Csodás érzés volt látni a sok vidám gyermeket, akik minden figyelmességünket nagy örömmel, lelkesedéssel fogadták. Úgy gondolom, bicajosainkkal valami újat, hasznosat, jót hoztunk létre, és remélem, jövő ilyenkor is megtaláljuk az utat a legkisebbekhez.

Bringás Mikulások nyeregben

Másnap, december 6-án, Miklós napján, délelőtt 10 órakor jótékonykodni kívánó győri hobbikerékpárosok maroknyi csapata gyülekezett a győri Vásárcsarnok előtt. Hamarosan megérkezett Tömböly Tamás is talpig Mikulásban, majd szétosztotta a muníciót a pirosba öltözött Bringás Mikulások között. Az eseményen a helyi média képviselői is megjelentek, hogy rögzítsék az első győri Bringás Mikulások utcai akcióját. A hobbimikulások hamarosan felkerekedtek, és Nádorvároson keresztül megindultak, hogy apró édességeket, képeslapokat osszanak szét a behavazott városban közlekedő gyerekeknek és szüleiknek.

-A győri hobbikerékpárosok számára nem ismeretlen a jótékonykodás, az adakozás – fűzte hozzá Tömböly Tamás a Bringás Mikulás rendezvényeinek főszervezője. – Gyerekeknek adni, örömet szerezni pedig különösen felemelő, csodálatos érzés. Remélem, a Bringás Mikulásokkal hagyományt teremtettünk városunkban, és jövő ilyenkor még több bicajossal, követőnkkel, partnerünkkel tehetünk jót a gyerekekért, családjaikért.  

Figyelem! A gyűjtés folytatódik december 10-ig

A győri hobbikerékpárosok a gyűjtés során megmaradt édességeket és játékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központja és a Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász karácsony előtt fogja továbbítani a leginkább rászoruló családoknak, gyerekeknek.

Az adakozni kívánó győriek ajándékaikat még eljuttathatják az alábbi két helyre:

  • Vendelin Pub, Győr, Szent István út 21. (nyitvatartási napokon)
  • Malasits Galéria Győr, Király utca 18. (a +36 20 973-9893-as mobilszámon való egyeztetéssel)