Március 14-től rendelték az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd az étkezési tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nébih laboratóriumában sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd.
Ez már hagyomány
Ebben a tavaszi, húsvét előtti időszakban minden évben figyelnek ezen termékek ellenőrzésére. Fontos, hogy a családok asztalára biztonságosan elfogyasztható élelmiszer kerüljön.
Az országos célellenőrzést március 14-től egész húsvét hétfőig, azaz április 10-ig tart majd.
Több szervezet van jelen az akcióban
Melyet a Nébih koordinál, a végrehajtásában a hivatal, valamint a vármegyei kormányhivatalok szakemberei vesznek részt. Az ellenőrök élelmiszer-előállító és -forgalmazó helyeket egyaránt felkeresnek.
(fotó: pixabay)