Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 14-től rendelték az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd az étkezési tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nébih laboratóriumában sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd.

Ez már hagyomány

Ebben a tavaszi, húsvét előtti időszakban minden évben figyelnek ezen termékek ellenőrzésére. Fontos, hogy a családok asztalára biztonságosan elfogyasztható élelmiszer kerüljön. 

Az országos célellenőrzést március 14-től egész húsvét hétfőig, azaz április 10-ig tart majd. 

Több szervezet van jelen az akcióban

Melyet a Nébih koordinál, a végrehajtásában a hivatal, valamint a vármegyei kormányhivatalok szakemberei vesznek részt. Az ellenőrök élelmiszer-előállító és -forgalmazó helyeket egyaránt felkeresnek. 

(fotó: pixabay)