Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kétezer forintért fogott kést ismerősére

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki vagyon elleni erőszakos bűncselekményt elkövetve próbált meg hozzájutni 2000 forintos követeléséhez.

A vádirat szerint a 30 éves férfi 2000 forintért vásárolt egy telefont tavaly ősszel ismerősétől, mely utóbb működésképtelennek bizonyult. A telefont ezért vissza is adta, a sértett pedig ígéretet tett arra, hogy visszaadja az elkövető 2.000 forintját, melyre az ügyletet követő napokban nem került sor.

A férfi néhány nappal később, Győrben odalépett az utcán tartózkodó sértetthez és párjához, majd követelni kezdte a sértettől a pénzt. Szóváltás alakult ki a felek között, melynek során a vádlott magához vett a sértett barátnőjének táskájából egy 10.000 forint értékű mobiltelefont. Ezen felháborodva a sértett felállt a padról, mire a vádlott ököllel arcon ütötte őt és még a kezében lévő mobiltelefont is nagy erővel a földhöz csapta.

Ezt követően elővette a nála lévő 10 cm pengehosszúságú kést és azt a sértettre fogta.

A jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.