Kézilabdás emlékpark

emlékpark

A tervek szerint tíz fát ültetnének el, melyek nemzeti színt alkotnának lombkoronáikkal, virágoskertet telepítenének, s pihenőpadokat helyeznének ki a Lehel téren.

Emlékpark létesülhet a tatabányai Lehel téren – írta tájékoztatójában Bereznai Csaba önkormányzati képviselő. Az online bejegyzésben olvasható, hogy a megyeszékhely kézilabda-szurkolóinak jelentős részét tömörítő Turul’s Miners Sportegyesület kéréssel fordult a nyolcadik számú egyéni választókörzet képviselőjéhez: egy pályázat keretében az Újváros végében lévő, a NAV épületével szemben elhelyezkedő, a Komáromi, a Huba vezér és a Töhötöm vezér utcák által határolt területet szeretnék szebbé, komfortosabbá tenni.

A képviselő úgy fogalmazott: a tervek szerint tíz fát ültetnének el, melyek együttesen nemzeti színt alkotnának lombkoronáikkal, virágoskertet telepítenének, s pihenőpadokat helyeznének ki. A tatabányai kézilabdasport előtti tisztelet és szeretet jeleként minden elültetett fát egy híres tatabányai kézilabdázóról neveznék el. A fák előtt kis emléktábla őrizné a sportolók nevét. Felújítanák a játszóteret, a kutyafuttatót úgynevezett agility elemekkel és ebitatóval bővítenék, a területet átszelő járda mellé pedig több padot és egy biciklitárolót állítanának fel.

Bereznai Csaba azt írta: magánemberként ő maga is támogatná az ötletet, de önkormányzati képviselőként szeretné megismerni a városban élők, a környéken lakók véleményét is a tervezett projektről. Hozzátette: a terület hatalmas, a füves rész egyik sarkára terjedne ki a fejlesztés. Így a jövőben számos más célra, például parkolóépítésre is hasznosítható maradna a terület. A lakók észrevételeiket a szurkolók központi, illetve Bereznai Csaba e-mail-címére jelezhetik, ettől függően valósulhatnak meg a tervezett változások.

Forrás: Bereznai Csaba

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó