Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Kihirdette keretét a következő szezonra a SERCO UNI Győr

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kihirdette keretét a következő szezonra az előző kiírásban ezüstérmes SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata, amelynek magyar magja együtt marad, ám négy légiós is távozott.

 

Fűzy András, az egyesület elnöke a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: a legutóbbi együttest arra építették, hogy visszakerüljenek a négy közé, végül ez olyannyira sikerült, hogy egészen a döntőig meneteltek.

„A szurkolókat is szerettük volna visszacsalogatni a csarnokba, a végére ez is teljesült. Ez nagy felelősséggel is jár. Ami idén meglepetés volt, az jövőre már elvárás lesz. Összetett szezon előtt állunk, mert megkaptuk az esélyt az Euroliga-szereplésre. Azt még nem tudni, selejtezni kell-e, de az biztos, a sorozatban a SERCO UNI Győr csapata ott lesz" – mondta. Hozzátette: azért is kellett változtatni a kereten, mert más feladatot, más felkészülést, más keretet igényelnek a következő szezon kihívásai.

Továbbra is Győrben játszik Ruff-Nagy Dóra, Dubei Debóra, Török Ágnes, Bach Boglárka, Dombai Réka, ugyanakkor elhagyja az alakulatot Weninger Virág, Rozmán Lilla, Baffy Fanni, valamint a négy légiós, Aaryn Ellenberg, Beatrice Mompremier, Peyton Williams és Sabina Oroszová.

Az új játékosok között régi ismerős is van: a már magyar válogatott Goree Cyesha 2018 után tér vissza Győrbe. A magyar magot erősíti majd Hegedűs Janka, aki a TFSE-MTK-tól érkezik Győrbe, ő egy plusz egy évre kötelezte el magát, és jelenleg a bécsi 3×3-as világbajnokságon érdekelt. Gyöngyösi Janka a Ludovika Csata együttesétől érkezik, vele egy plusz két évre szerződtek, akárcsak Molnárová Laurával, aki két év soproni kölcsönjáték után tér vissza.

Goree mellett további három légiós, U19-es világbajnok is csatlakozik a Győrhöz. Az amerikai irányító, Destiny Slocum a tavalyi Euro Cup-ellenfélnél, a Botasnál is játszott az előző idényben, a szezont végül a Toulouse együttesében fejezte be, és 2021 óta szerepel az észak-amerikai profiligában, a WNBA-ban is, most pedig két évre írt alá. Diamond Miller a WNBA-s Minnesota Lynxtől – Juhász Dorka jelenleg klubjától – érkezik egy évre. A brit-amerikai center, Kristine Anigwe a szintén WNBA-s Chicago Skytól érkezik Magyarországra, vele kétéves szerződést kötöttek.