Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kilenc év fegyházbüntetést kapott egy férfi, mert megpróbálta megölni feleségét

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki 2021-ben megpróbálta megölni feleségét – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A házaspár kapcsolata nem volt harmonikus, a férfi azt is kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja. A nőt a várandóssága alatt azzal fenyegette, hogy megöli a "fattyút", őt pedig megfojtja. Az asszony 2021 szeptemberében elköltözött a gyermekkel.

A közlemény szerint a férj egy hónappal később egyik ismerősét azzal kereste meg, hogy hárommillió forintot ad neki, ha segít megölni a feleségét. A férj novemberben Szombathelyen egy másik férfi társaságában látta a feleségét, ezért elhatározta, hogy megöli.

Elrejtőzött a nő házánál, majd amikor az asszony kinyitotta az ajtót, mögé lépett, elkapta a nyakát és belökte a házba. Elvette a telefonját és a segélyhívásra alkalmas óráját, majd ragasztószalaggal többször körbetekerte a fejét. A nő megpróbált ellenállni, ezért a férfi a kezeit és lábait is összekötötte.

Dulakodás közben a férj fojtogatta a nőt, fejére bevásárlótáskát húzott, arcára párnát szorított, közben azt ismételgette, hogy "dögölj már meg". A nőnek azonban sikerült a házból kijutnia és a szomszédtól segítséget kérnie. A történtek közben a házaspár gyermeke a nő autójában aludt.

A férfi elmenekült és öngyilkosságot kísérelt meg. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és csak a kitartó védekezése miatt maradt életben – közölte az ítéletet ismertető főügyészség.