Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma ünnepli kilencvenedik születésnapját a magyar közönség egyik nagy kedvence, Bodrogi Gyula. A színészóriás kilencévesen lépett először színpadra, méghozzá Pápán. A győri közönség is imádja, tavaly nyáron miatta volt hangos az adyvárosi tó partja. 

A Süsü, a sárkány című nagysikerű televíziós bábjáték a hetvenes években debütált a Magyar Televízió műsorán, sikere a gyerekek körében azóta is töretlen. Süsü hangján Bodrogi Gyula szólalt meg és énekelte el a fülbemászó főcímdalt, amit talán Magyarország minden korosztálya ismer és szeret.

Élete során számos filmben és színházi darabban jatszott. Hangját rengeteg filmben és mesében hallhatjuk, a rá jellemző öblös hang senkivel össze nem téveszthető. 

A győri közönségnek is nagy kedvence Bodrogi Gyula, tavaly nyáron az adyvárosi tó partján megrendezett zenei esemény egyik sztárfellépőjeként énekelt ismert slágereket. Egykori feleségével, Voith Ági színésznővel egyebek mellett előadták Szenes Iván méltán híres szerzeményét, a Jamaicai trombitást. 

Bodrogi Gyulát élete során egyebek mellett Jászai Mari-díjjal és Kossuth-díjjal is kitüntették. 

Fotó: port.hu