Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kis híján tragédiát okozott egy adventi koszorú

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 26-án éjjel egy mosonmagyaróvári családi házban az ablakban elhelyezett adventi koszorú gyertyája meggyújtotta az alatta lévő terítőt, az ablakpárkányt és a műanyag ablakot, valamint a falak is kormozódtak.

A lakóknak szerencsére sikerült időben eloltaniuk a tüzet, nem sérült meg senki. Az eset könnyen végződhetett volna rosszabbul, ezért nem árt körültekintőnek lenni az adventi és karácsonyi időszakban.

Advent és karácsony idején megemelkedik a lakástüzek száma. Vármegyénkben, az ebben az időszakban keletkezett tüzek az összes tűzeset mintegy 30 %-át teszik ki 

Az ünnepi készülődés közben fő veszélyforrásnak számít az adventi koszorú. Fontos, hogy olyan koszorút válasszunk, amelynek gyertyái alatt van egy kis fém alátét. Amikor kimegyünk a szobából fújjuk el a gyertyákat, soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. A koszorút mindig olyan helyre tegyük, ahol nincsenek éghető anyagok a közelben, hiszen a tűz könnyen átterjedhet a függönyre, asztalterítőre és a berendezési tárgyakra, ahogyan az a fenti eset során is történt.