Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Megújul a mosonmagyaróvári várhíd és környezete

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri Széchenyi István Egyetem beruházásában, a várárok-rehabilitáció utolsó lépéseként idén decemberben megújul az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karnak otthont adó óvári vár hídja. A rekonstrukciót megelőzte a várárok oldalában található, tiszti lakások néven ismert, leromlott statikai állapotú épület elbontása is.

 

„A várhíd felújításának megkezdésével párhuzamosan megtörtént a környező növényzet szakmai felülvizsgálata. Ennek alapján a beteg, balesetveszélyes fákat a december 4-i héten kivágják a híd és az elbontott létesítmény közötti szakaszon” – emelte ki dr. Tóth Tamás, a kar dékánja.

A beruházás során újravakolják és színezik a híd oldalát és alsó részét. Ezzel befejeződik a várárok megújítása. Korábban az intézmény sétautat, játszóteret, a várkapitányi épület mögött pedig gyógynövénykertet hozott létre, illetve növényrehabilitáció is történt, melyek mind fontos elemei voltak a projektnek.