Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Folyamatos a karbantartás Győr útjain

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az éjszakai havazás miatt keddre virradóra a Győr-Szol Zrt. készenlétben lévő állománya megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A síkosságmentesítési munkában jelenleg a szolgáltató 28 járműve és a több mint 40 munkatársa vesz részt. A beavatkozás mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

 

A társaság járművei és munkatársai a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoznak, ugyanakkor szóróanyag kerül a főbb utak burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépekkel síkosságmentesítik, melyek előre meghatározott program szerint halkadnak. A belvárosi és más városrészek szűkebb utcáit, valamint a kerékpárutakat kisebb járművekkel, a járdákat, tereket kézi erővel takarítják.

A még szombaton kijuttatott szóróanyag több helyen megmaradt, így ez is hozzájárul a most lehullott hó olvasztásához. Az időjárási előrejelzések további csapadékot jeleznek, ezért a nap folyamán a szükséges beavatkozásokat folyamatosan végzik a Győr-Szol Zrt, gépei és dolgozói.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos, illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.