Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felkerült a World Music Charts Europe-ra a Napfonat Harmatcseppben él a világ bennem című lemeze. 

A zsűriben 25 ország 50 világzenei szakembere foglal helyet, akik minden hónapban pontozásos rendszerben választják ki a legjobb lemezeket. 

A dal egyik különlegessége a tematikusság. Az album a Föld, Levegő, Tűz és Víz minőségeit próbálja énekhanggal közelebb hozni a hallgatóhoz, hogy érzékenyítse az életet adó elemekhez való kapcsolatát. A zenei egység négy részre osztható, mindegyikhez tartozik két-két dal és ráhangolódásként egy koshi harangos improvizáció.

Nem is csak bekerült, hanem az előkelő 11. helyen szerepel a rangos listán a formáció. Ebben a hónapban más hazai album nem került fel a toplistára. 

Az idei ünnepre írt album az Égből, Fényből…különlegessége, hogy a lányok elrugaszkodva az eddigi a cappella koncepciótól hangszert ragadtak, és a megszokott perkusszív (cajon, keretes dob, darbuka) hangzás mellett citerával, ír buzukival, gitárral, fuvolával, furulyával és zongorával dúsították az albumon szereplő népdalok és ünnepi énekek megszólalását.

(forrás, fotó: kultura.hu)