Az egyik út különösen hírhedt: az Egyesült Királyság egyik legveszélyesebb útjaként tartják számon. Ez a Kirkstone-hágó, amely a Lake District-en keresztül vezet végig, és a feljegyzések szerint tele van kísértetekkel, amelyek éjjelente ott kísértenek…
Maga az út a Rothay-völgyben lévő Ambleside-tól az Ullswaterben lévő Patterdale-ig tart, és tele van éles kanyarokkal, ijesztő lejtőkkel.
A helyiek szerint ez az út veszélyes lehet a kanyargós utakat nem ismerő sofőrök számára.
Annak ellenére, hogy az út festői szépségű, sokan a mendemondák alapján azt állítják, hogy szellemek kísértik, köztük egy ijesztő, ősz hajú nő. Az útvonal egy pontján, az akasztófa néven ismert fánál egy női szellemről is pletykálnak, akit gyermeke meggyilkolásáért felakasztottak. Brrr.
De a horrorisztikus történeteknek még nincs vége: a kanyargós úton feljebb található a Kirkstone Inn, amelyről szintén azt beszélik, hogy kísérteties hely. Szó szerint, ugyanis a környéken van egy nagyon régi fogadó, a The Travellers Rest, és az évek során számos látogató számolt be kísérteties élményekről, amelyek közül az egyik leggyakoribb a tragikus Ruth Ray-jel való találkozás.
Ruth, egy fiatal anya, rossz időben utazott, hogy meglátogassa beteg édesapját kislányával együtt. Ruth Patterdale-ből Ambleside-ba utazott, de soha nem tért haza. Állítólag az ő szelleme is kísért ezen a környéken.