Kezdőlap KÉK HÍREK

Kiszagolta Chili a kokaint a rajkai határon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Százhúsz millió forint értékű kokaint találtak a rajkai határátkelőhelyen egy kamion rakterében. 

A NAV munkatársai Chili nevű kábítószerkereső kutyájukkal találták meg a járműben elrejtett kokaint. A gyanú szerint egy 48 éves férfi rendszeresen csempészett be a kábítószert Magyarországra, esetenként egy 44 éves férfi segítségével. Február 21-én is külföldről akartak kábítószert hozni Magyarországra, de a határon már várták a járművet a hatóságok, mivel információjuk volt arról, hogy a kamionban kábítószert rejtettek el.

A fiatalabb férfit a helyszínen elfogták és sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak, ahol kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

Az idősebb férfit a rendőrség kábítószerellenes nyomozói budapesti otthonában fogták el. Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181 gramm kábítószergyanús tablettát és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. 

A BRFK kábítószerellenes nyomozói a két férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.