Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Akár 2,5 milliós támogatást is elnyerhetnek az iskolai és óvodai közösségek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győri intézmények is pályázhatnak a Föld bajnokai elnevezésű pályázatra, amelyet idén újra meghirdetett az E.ON Hungária csoport.

A pályázatra gyerekekből, tanárokból vagy szülőkből álló iskolai és óvodai közösségek jelentkezhetnek. A szervezők olyan közösségek jelentkezését várják, akik tenni akarnak a szebb, zöldebb jövőért.

A legjobb programok megvalósulását összesen 25 millió forinttal támogatja az energiavállalat, intézményenként akár 2,5 millió forint is pályázható – közölte az E.ON Hungária csoport.

A kiírás szerint olyan egész éven át tartó közösségi programokkal, kezdeményezésekkel lehet pályázni, amelyek központi témái a megújuló energia, az energiahatékonyság, a klímavédelem, az üvegházhatású gázok, a levegőtisztaság, a vizek védelme, az újrahasznosítás, a természeti erőforrások és a biodiverzitás.

A pályázatok leadási határideje április 5.

A zsűrit Guntram Würzberg, az E.ON Hungária csoport elnök-vezérigazgatója és Ürge-Vorsatz Diána klímakutató mellett a fenntarthatósághoz kapcsolódó szakemberek és közéleti szereplők alkotják. Egy pályázat pedig a közönség döntése nyomán kerül be a győztesek közé.