Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kitépte a bejárati ajtót és engedély nélkül költözött be egy lakásba a nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki engedély nélkül beköltözött egy idegen házba, majd az előre lezárt, lelakatolt ingatlanba betört.

A vádirat szerint a 39 éves nő 2020 őszén odaköltözött párjához egy olyan győri ingatlanba, ahova lakhatási jogot a férfi is csak szívességi alapon és ideiglenesen kapott. Miután a férfi az ingatlanból elköltözött, a nő az ingatlanban maradt. Mikor 2021 őszén a tulajdonos észlelte, hogy egy nő lakik az ingatlanban egy ismeretlen személlyel és négy kutyával, valamint díj fizetése nélkül használják a közüzemi szolgáltatásokat, beszögezte és becsavarozta a bejárati ajtót, valamint lánccal és lakattal lezárt a kaput is azzal, hogy a nő egy előzetesen egyeztetett időpontban visszamehet az ingatlanba a személyes tárgyiért.

A nő azonban időpont egyeztetés nélkül, úgy ment vissza a holmijaiért néhány nap múlva az ingatlanba, hogy a bejárati ajtót a helyéről kitépte, mellyel 10.000 forint kárt okozott a tulajdonosnak.

Az ügyészség a nőt magánlaksértés vétségével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés.