Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kokainnal buktak le

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit és egy nőt, akik Hollandiából szállítottak kábítószert – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A táblabíróság a döntéssel – egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – egy év nyolc hónappal súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

Az ítélet szerint a férfi és a nő Hollandiába utaztak, ahol a nő ismeretlen körülmények között csaknem egy kilogramm kokaint szerzett. A kábítószert a férfi cége által külföldről behozandó autóban rejtették el, amit a társaság egyik alkalmazottja vezetett. A sofőr szintén tudott a szállítmány tartalmáról. A férfi és nő néhány óra lemaradással követte a drogot szállító járművet.

A céges autót 2020. szeptember 18-án a hegyeshalmi határátkelőhelyen ellenőrizték és megtalálták benne a kábítószert.

A kokain hatóanyaga mintegy tizennégyszerese volt annak a mennyiségnek, ami fölött már legsúlyosabban minősül ez a bűncselekmény.

Fotó: Pixabay