Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan küzdünk azzal, hogy a nagy melegben nem tudjuk, mit ennénk, vagy nem érezzük éhesnek magunkat. Az biztos, hogy semmi megterhelőt nem kívánunk enni, ezért hoztam én is egy könnyű esti vacsorának valót!

Bazsalikomos zöldbab citromos tésztával

Vágjunk 150 g vékony zöldbabot rövid darabokra. Készítsünk elő 150 g szemes babot (frissen hüvelyesen vagy fagyasztva), vagy ha úgy tetszik, edamame babot .

Forraljon fel 2 mély lábas vizet. Az egyiket bőségesen megsózzuk, beleszórjuk a 175 g tésztát , és kb. 8-9 perc alatt al dente főzzük. A második serpenyőt enyhén sózzuk meg, és adjuk hozzá a babot – mindkét fajtát egyszerre is hozzáadhatja. 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.

Amíg a bab és a tészta fő, 50 g pecorinót finomra reszelünk egy keverőtálba. 1 citrom héját finomra reszeljük a pecorinóba, majd félbevágjuk és kifacsarjuk a citromot. Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat – egy jó gyümölcsöset – és 10 g bazsalikom tépett leveleit . Daráljunk bele egy kevés fekete borsot .

A tésztát leszűrjük, majd a babot. Dobd össze a citromos és bazsalikom öntettel, és oszd el 2 tálba, és tetszés szerint kínáljunk még reszelt pecorinót. 2-re elég

Az Edamame főzése kicsit tovább tart, mint a széles babé, különösen, ha fagyasztottból főzi. Tesztelje őket menet közben: akkor kész, amikor a bab könnyen összenyomható az ujja és a hüvelykujja között – körülbelül 5-8 perces főzés után.

Használjon parmezánt, ha úgy tetszik, vagy ha van a közelben. Használjon vegán helyettesítőt, hogy a recept tejmentes legyen.