Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kórházi dolgozókat zaklatott egy férfi, vádemelés lett a vége

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Győri Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki felesége halála miatt évekig zaklatta a kórházi dolgozókat. 

A vádirat szerint a 67 éves férfi neje 2020. végén hunyt el az egyik Győr-Moson-Sopron megyei kórházban. Nem tudta feldolgozni a halálesetet, ezért éveken keresztül három telefonszámról hívogatta a kórházi dolgozókat, még éjszaka is. Nem mindig szólt bele a telefonba, volt, hogy belesziszegett vagy trágár, szitkozódó hangnemben beszélt a sértettekel. A férfi emellett számos levelet írt az elhunyt feleségét kezelő két orvosnak és öt további kórházi alkalmazottnak.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés, azonban a halmazati szabályok alapján vele szemben másfél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay