Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lillafüred egy varázslatos hely: tóval, vízesésekkel, palotával, végtelen erdővel. Horváth Csongor képein most a legnagyobb vízesésének díszkivilágítását csodálhatjuk meg.

Sokan vagyunk vele úgy, hogy időről időre Lillafüredre el kell jutni. Mondjuk a legideálisabb, ha minden évben ellátogatunk az ország északabbi fertályára, a Bükk-vidékre. Pazar fekvésű hely, rengeteg látnivalóval, az aktív pihenés kedvelőinek valódi paradicsom. Télen hóval borítva a legszebb, aztán a tavaszi rügyfakadás is gyönyörű, ahogy nyári pompájában is érdemes felkeresni, túrázni, csónakázni, ősszel pedig lefotózni az ezernyi meleg árnyalatban pompázó fákat és a sétálni egyet a zörgő avarban, még a hótakaró előtt.

Most, az adventi időszakban 20 méteres magasságú, mesterséges vízesése (melyet mellesleg a Palotaszálló készültekor alakítottak ki, a teraszos kert megtervezésekor) színes díszkivilágítást kapott. Kicsit olyan, mintha az Avatarban szerepelne, de tündevilágot is idéz… bízzuk mindenkinek a saját fantáziájára, hogy mit lát a menőn. kivilágított vízesés mögé.

 

Fotó: Horváth Csongor