Körözött férfit fogtak Sopronban

elsodort

A 42 éves boszniai-hercegovinai állampolgár idén augusztusban egy vele szemben történt rendőri intézkedés közben elsodort autójával egy soproni járőrt.

Állampolgári jelzés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy gépkocsiban – ami a Sopront Ágfalvával összekötő úton haladt – egy körözött férfit láttak közlekedni. A helyszínre irányított járőrök néhány percen belül megtalálták, és megállították a bejelentésben szereplő autót. A sofőr adatainak ellenőrzésekor megállapították, hogy a férfit elfogatóparancs alapján körözik, mivel 2020. augusztus 17-én 21 óra 40 perckor egy közúti ellenőrzés során elsodort egy soproni járőrt, aki emiatt megsérült. A járművezető ezután külföldre menekült. Az eset kapcsán lefolytatott szemle során a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét a rendőrök beazonosították, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult nyomozás.

A körözött férfit az egyenruhások elfogták, majd – őrizetbe vételét követően – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték. A nyomozást vele szemben, a hatásköri és illetékességi szabályok értelmében, a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja.

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó