Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kötelező ebösszeírás év végéig

Egy felelős és gondos állattartó nem csak a kedvencei életkörülményeire figyel, hanem a hozzá tartozó adminisztrációkat is lényeges elvégezni. 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény előírása értelmében a települési önkormányzatok ebösszeírást kötelesek tartani. Ez fontos az ebrendészeti feladatok elvégzése érdekében és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel is. 

Az eb tulajdonosa vagy tartója az ebösszeíráshoz köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Amennyiben ezt elmúlasztja állatvédelmi bírságot is kiróhatnak a gazdára, melynek minimális összege 30.000 ft.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2022. július 1. – 2022. december 31. között végzi az ebek összeírását, mely minden olyan ebtartóra vonatkozik, aki Győr közigazgatási területén él. A bejelentés önbevallásos. Az adatok pedig könnyen kitölthetők a kutya oltási könyvéből. Az ebösszeírással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség a korábbi összeírás során már bejelentett, illetve oltással és transzponderrel rendelkező állatokra is vonatkozik.

Az adatszolgáltatás bejelentés elektronikus űrlapon is kitölthető vagy letölthető.

Továbbá a következő helyeken beszerezhető és leadható:

– Polgármesteri Hivatal Győr, Honvéd liget 1. szám alatti épületének portája

– Hivatal Ménfőcsanaki, Gyirmóti és Győrszentiváni Lakossági Információs Irodáiban

– Család- és Gyermekjóléti Központ irodáiban 

– a győri Fressnapf üzleteiben

– Győri Állatmenhelyen

 illetve az eboltásban együttműködő állatorvosoknál.

A kitöltött adatlapokat postai úton a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Osztályának címezve lehet beküldeni a következő címre:

 9002 Győr, PF: 56. vagy online az ebosszeiras@gyor-ph.hu e-mailre.