Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Közel 1500 doboz adózatlan dohánytermékre bukkant a NAV

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Plafonig pakolták ablakokkal, ajtókkal és stukkókkal azt a bolgár furgont, ami közel 1500 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát is rejtett. Így sem sikerült kicselezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait.

Egy kisteherautót ellenőriztek a pénzügyőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál. A Franciaországba tartó autós építőelemeket és nyílászárókat szállított, amikor a járőrök az ácsi pihenőhelyre kikísérték. A zsúfolt raktér és az oldalfalak tompa hangja miatt az egyenruhások gyanakodni kezdtek. A jármű belső burkolatának meglazítása után a gyanú beigazolódott, és a kamerás üregvizsgáló hamar fényt derített a sofőr eltitkolt szállítmányára. Összesen 1490 doboz adózatlan füstölnivaló került elő.

Az autót vezető férfi azt mondta, hogy tudott a cigarettáról, amit unokatestvére rejtett el, és rokonaiknak akarták vinni. 

A járőrök a 2,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.