Középdöntős az ETO a kézilabda BL-ben

A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjébe, miután a csoportküzdelmek során másodszor is legyőzte – immár a várandós Heidi Löke nélkül – a címvédő román CSM Bucuresti csapatát, és négy forduló után is százszázalékos.

A meccs úgy végződött 33-25-re, hogy a 45. percben még 20-20 volt az állás. Nora Mörk 12 góllal, Kiss Éva pedig szenzációs kapusteljesítménnyel járult hozzá a sikerhez.

A Győr sikerrel vette az első három akadályt – közte az egy héttel ezelőtti bukaresti fellépését -, míg a CSM nem csak az ETO-tól, hanem a dán Midtjyllandtól is kikapott. Az előző idényben a CSM és a Győr vívta a döntőt, és a románok büntetőkkel bizonyultak jobbnak.

A mérkőzés előtt egy órával kiadott klubközlemény szerint Heidi Löke – akit a világ legjobb beállósának tartanak – gyermeket vár, így ebben a szezonban már nem lép pályára. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég sztár támadásban és védekezésben is szinte pótolhatatlan, ráadásul honfitársa, a kapus Karin Grimsbö sérülése sem jött még rendbe.

Az első gól a hazaiaké volt, ám utána húsz percig a románok vezettek 1-2 góllal. A kiállítások miatt nem alakult ki folyamatos játék. Időkérés után feljavult az ETO támadójátéka, sikerült fordítani is, ám a vendégek rendezték soraikat, és a lefújás pillanatában dobott góllal 13-11-es előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulás után rövid ideig a Bucuresti irányított, 16-13-ra vezetett már, ám erre 6-1-es rohammal válaszolt a Győr, elsősorban Nora Mörk volt elemében, ebben a szakaszban ötször talált be. Időt kértek a vendégek, ám Kiss Évával alig bírtak, aki még büntetőt is hárított.

Eladott labdákból azonban mégis felhozta a magyar bajnok a riválisát, így 20-20-ról és hazai emberhátránnyal indult az utolsó negyedóra. Amikor pedig a vendégek voltak létszámhátrányban, ellépett az Audi 24-21-re. Megroppant a címvédő, sorra adta el a labdákat, és az 55. percben 29-23 volt az állás. A vége már igazi örömjátékot hozott.

A csoportokból az első három helyezett jut a 12-es középdöntőbe, és viszi magával az egymás elleni eredményeket. A Győr a mostani győzelmével már biztosan továbblépett.

Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román)

33-25 (11-13)

MTI

Műsorvezető, riporter