Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kulcsszó a fenntarthatóság

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A korszerű agrárgazdálkodás kiemelt terület az intézményben. A felkészült szakember-utánpótlásra pedig nagy hangsúlyt fektetnek.

Ezért együttműködési szándéknyilatkozat írt alá az egyetem és a szekszárdi székhelyű Déli Agrárszakképzési Centrum. Az erről szóló sajtóanyagot csatolva küldöm további felhasználásra. A Széchenyi István Egyetem 11 tudományterületen kínál értékes tudást a hallgatóknak.

Az intézmény Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának erős műszaki gyökerei szintén hozzájárulnak az agrárterületek innovatív fejlesztéséhez. Annak érdekében, hogy a fiatalok a lehető legszélesebb körben megismerhessék a Széchenyi István Egyetem által kínált, piacképes diplomát adó képzéseit, tovább szélesíti együttműködéseit. Az együttműködés célja, hogy az agrárszakképzési centrumhoz tartozó iskolák diákjai megismerhessék az egyetem által kínált lehetőségeket. Ennek érdekében a centrumhoz tartozó középiskolákban közösen népszerűsítik a fiataloknak kínált szakokat.

Széchenyi-egyetemen a fiatalokat számos programlehetőség várja. A kulturális és sportkínálat is kiemelkedő. Továbbá az intézmény különböző ösztöndíjjakkal is segíti hallgatóit. Kiemelte a duális képzést, amely lehetővé teszi, hogy a leendő gazdászok tanulmányaik mellett jövőbeli munkahelyüket is megtalálják.