Kutatásra és fejlesztésre kap pénzt a győri Egyetem

Széchenyi István Egyetem

Mintegy 22 milliárd forint uniós támogatás fordítható a regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítésére. A programban három egyetem érintett. A Széchenyi István Egyetem két projektben érintett. Az első a tudományos és innovációs park létrehozása 6 milliárd 766 millió forintból. A második projekt pedig a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park fejlesztése 4 milliárd 21 millió forintból.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló “Regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítése” felhívás eredményét közli.

A Debreceni Egyetem 7 milliárd 436 millió forinthoz jutott a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató középüzem létrehozására, valamint a Gyógyszertudományi Kar építésére.

A Széchenyi István Egyetem két projektben érintett. Az első a tudományos és innovációs park létrehozása 6 milliárd 766 millió forintból. A második projekt pedig a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park fejlesztése 4 milliárd 21 millió forintból. Ennek célja a térség kutatásfejlesztési szempontból vett versenyképességének növelése és az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztése, valamint egy olyan környezet létrehozása, ahol a gazdasági szereplők és az egyetemi szféra szereplői szoros együttműködésben tevékenykednek egymás mellett. A zalaegerszegi Tudományos és Innovációs Parkban a járműipari tesztpálya jelenti a program katalizátorát, a már működő ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ pedig a tudásalapú fejlesztések gyűjtőpontja.

A Pécsi Tudományegyetem az elnyert 4 milliárd forintból a Tudományos és Innovációs Park első ütemét alakítja ki. Cél az olyan kutatási-fejlesztési infrastruktúra megvalósítása, amely a résztvevőket hozzá segíti a piaci sikerekhez.

 

 

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő