Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Művészi lampionok, vurstli és a 116 éves körhinta is várja a közönséget esténként a Fővárosi Állat- és Növénykert Tavaszi lampionvarázs eseményén, március 18. és április 21. között Budapesten.

Több száz, kínai művész által készített lampiont láthatsz

Legtöbbjük állatokat, növényeket, mitológiai lényeket ábrázolnak, de a kínai civilizáció jellegzetes motívumai is megjelennek. Óriási sárkányok és óegyiptomi, piramisokat és szfinxet megjelenítő lampionok is várják a látogatókat. 

Az állatok között látható lesz magyar tarkamarha, mangalica, gyimesi racka juh, kameruni juh és törpekecske, hucul ló, alpaka, teve és újszülött kecskegidák is.  

A Cápasuli este fél 10-ig lesu nyitva, így a cápákat, rájákat, különféle rajhalakat és más tengeri állatokat bemutató előadások is látogathatók. 

Esténként üzemel az 1908 óta működő Schäftner-féle falovas-hintós körhinta, két másik nosztalgia körhinta, a törpekerék, és kisvasút. Az esemény helyszínét a látogatók a műemléki körhinta melletti kapun át közelíthetik meg.

A bejáratot a márciusi időszakban 18 órakor, áprilisban esténként 18:30-kor nyitják meg, a helyszínen tartózkodni este tíz óráig lehet.

(forrás: mti, fotó: orszagjaro)