Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Lássuk, hol voltak a legaktívabbak a győri szavazók!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vasárnapi szavazáson Győrben 60 százalék körül volt a részvételi arány, de voltak választókerületek, amelyek csak alulról súrolták (vagy meg sem közelítették) ezt a számot, és olyanok is, amelyek jóval fölé mentek. A legnagyobb és a legkisebb aktivitás között 13,5 százalék a különbség. Ami sok.

Győrben is magas számban mentek el választani az állampolgárok, de az aktivitásuk között volt különbség. A legmagasabb arányt a későbbi győztes, Diligens Tibor körzetében, a 12-es választókerületben hozták a választók, akiknek 66,24 százaléka az urnákhoz járult. Alig maradt le aztán a két ménfőcsanaki választókerület: Laczkovits-Takács Tímea körzetében (14-es) 66,13 százalék volt a választási aktivitás, Szabó Jenőnél (15-ös) pedig 65,89.

Ennél jóval alacsonyabb a másik véglet: Gyárvárosban (6-os) a választók 52,69 százaléka szavazott és a közgyűlésbe delegált egy újoncot, Huszár Gábort. Fekete Dávid (2-es) körzetében sem voltak sokkal többen, 54,08 százalék szavazott, de ez győztes eredményét természetesen nem befolyásolja. Kovács Tamás körzetében (8-as) 56,03 százalék volt a választási hajlandóság.