Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Véget ér egy korszak Győrasszonyfán, ősztől nem Valiczkó a polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átadja a stafétát egy igen régi polgármester is, a győrasszonyfai Valiczkó Mihály. A helyi közigazgatásban majdnem negyven éve dolgozó településvezető a Fidesz-KDNP színeiben indult újra az önkormányzati választásokon, legyőzője, Baróthyné Farkas Krisztina mindössze 3 szavazattal kapott többet.

Sokan hagyják el hosszú évek, akár évtizedek után most a választók akarata előtt meghajolva a polgármesteri széket, Nyúl és Győrújfalu stafétaváltásáról már beszámoltunk. Ám régi motoros távozik hivatalából Győrasszonyfán is. A 68 éves Valiczkó Mihály 113 szavazatot kapott, ami nem volt elég a győzelemhez, a függetlenként indult Baróthyné Farkas Krisztina 116 szavazattal a választók 45,14 százalékának bizalmát kapta. A különbség így másfél százalék alatt van.

Valiczkó Mihály megköszönte az eddigi bizalmat, és elmondta: reméli, hogy eredményesnek látják azért azt a több, mint 30 évet, amit a közigazgatásban töltött.

A volt polgármester több időszakban is vezetője volt a pannonhalmi járás településének, 1985-től képviselőként, 1990-ben rövid ideig tanácselnökként, majd az első szabadon választott polgármesterként 2002-ig. Ezt követően 2005-ig Kósa László váltotta, aki lemondott a tisztségéről, a 2006-ban megválasztott Király Bálint pedig 2007-ben váratlanul elhunyt. Valiczkó Mihály, sokaknak csak „Misi” vagy „Misi bácsi” akkor időközi választáson győzött, és azóta még három teljes cikluson át elnyerte a választók bizalmát.

Nyugdíjas, de a megyei közgyűlésnek 18 éve tagja, és oda a Fidesz-KDNP listájáról ebben a ciklusban is mandátumot nyert.