Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Látogatás a gyermekotthonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Széchenyi István Egyetem a magas színvonalú oktatási-kutatási tevékenység mellett a társadalmi felelősségvállalást is fontosank tartja. 

Az egyetem hallgatói közösségét már csaknem hetven ország fiataljai alkotják. A nemzetközi hallgatók száma pedig mintegy ezer, akik számára negyven angol nyelvű képzést kínálnak. A nemzetköziesítésből pedig jelentős bevétele származik intézménynek. Ezért úgy döntöttek, hogy karácsony alkalmából jótékony célra is szeretnének adni ebből. Így a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül egy állami gyermekotthon lakóit támogatta advent alkalmából az intézmény. A Széchenyi István Egyetem ételadományt is jutattott a Gyermekétkeztetési Alapítványnak. 

Fekete Csaba, az országosan ismert civil szervezet elnöke kérdésünkre elmondta: a finomságokat egy budapesti, állami gyermekotthonba vitték el, ahol olyan gyerekek élnek, akik árvák, vagy akik nevelésére szüleik nem alkalmasak. „Ez a felajánlás a társadalmi felelősségvállalás szép példája, ami ráadásul a gyermekek egészséges, változatos étkezéséhez is hozzájárult” – hangsúlyozta.