Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2020-ban jelent meg a Pearl Jam legutóbbi albuma, a Gigaton, azóta pedig főleg a koronavírus miatt elmaradt koncerteket pótolta a zenekar és többek közt Budapesten is felléptek. Azóta azonban ismét a dalszerzésé a főszerep és Stone Gossard gitáros szerint elég jól haladnak a munkával.
 
"Idén pótoltuk az összes koncertet, ami az elmúlt három évben elmaradt, most pedig pihenünk egy kicsit, de aztán folytatjuk a stúdiózást és igyekszünk minél előbb elkészülni ezzel az albummal. Vannak már szinte teljesen kész dalok és olyanok is, amiknek még egy kicsit több idő kell, de hamarosan belevetjük magunkat a munkába. Többféle módszerrel dolgozunk, de az a legjobb, amikor mindannyian összegyűlünk valahol és közösen jammelünk egy-egy riffre, amihez így mindenki hozzáteheti a saját dolgait, de az is gyakran előfordul, hogy valaki már egy kész demót hoz le. Mivel a zenekar minden tagja szokott írni, a mennyiséggel sosincs gond, csak azt kell kiválasztanunk, hogy melyek az igazán izgalmas és érdekes ötletek. Most is éppen ez a folyamat zajlik és szerintem jól haladunk, a végeredmény pedig remélhetőleg egy remek album lesz."