Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az HBO Sárkányok háza című sorozata már rengeteg ikonikus pillanatot tulajdoníthat magáénak megjelenése óta, és most itt a hajszíntrend is, ami a kultikus műsor nyomán keletkezett. A jeges Targaryen szőke haj nem csak a rajongók kedvence lesz!

A Trónok Harca előzménysorozataként készült Sárkányok háza szinte azonnal belopta magát a szívekbe a világ minden pontján. Azonban nem csak az audiovizuális élményt köszönhetjük a sorozatnak, egy új hajszíntrend is felbukkant a legjobbkor időzítve, ugyanis az árnyalat tökéletesen beleillik a téli összképbe. A Targaryen szőke természetesen utalás a Targaryen ház jeges szőke hajáról ismert családjára, így nem is csoda, hogy a hajszíntrend egyre felkapottabb. Nézzük, melyik az a szőke haj, amelynek a lábai előtt hever az egész világ!

Egy új Tiktok filter arra inspirálta a rajongókat, hogy próbálják ki magukat a jellegzetes, hideg szőke hajszínnel, mára már a #targaryenblonde hashtag 1,9 milliárd megtekintést tudhat magáénak a platformon. A felhasználók csakúgy ontják a tartalmakat, és egyre többen vállalják be a jeges szőke árnyalatot.
Néhány híresség, mint például Megan Fox, Ariana Grande, vagy Kim Kardashian az utóbbi időben váltotta le sötét hajkoronáját jeges szőkére, és minket levettek a lábunkról. Azoknak, akik nem ismerik a Trónok harca és a Sárkányok háza sorozatokat, Jenna Perry sztárfodrász, aki nem kisebb nevekkel dolgozott már együtt, mint Kendall Jenner vagy Bella Hadid, összefoglalja a trend lényegét. „A Targaryen szőke a legtipikusabb téli hideg szőke árnyalat”. „A lényeg, hogy a szín annyira szűzies, gyermeki legyen, amennyire csak lehetséges”.
Magától értetődő, hogy a természetes szőkéknek van a legkönnyebb dolguk, ha ezt az árnyalatot szeretnék kihozni hajukból. Ám még nekik sem javasolt otthoni körülmények között nekilátni a hajfestésnek, ugyanis jóval nagyobb kárt okozhatnak a hajszálakban. Mivel a szőkítés egy intenzív kémiai folyamat, ha elnyerte a tetszésed, mindenképpen keresd fel a fodrászod egy referenciafotóval együtt, és beszéljétek meg közösen, mi a kívánt cél, és mit lehet kihozni a frizurádból anélkül, hogy az túlságosan roncsolódna.

„Nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy valaki ezt az árnyalatot eredeti mivoltában meg tudja őrizni”  „Sokkal gyakrabban kell ellátogatni a fodrászszalonba, hiszen máris egész másképp fest a dolog, amikor a sötét lenövés mellett látjuk a színt”. Emellett pedig a hajápoló termékeidet is le kell cserélned, mivel nagyon sok sampontól és balzsamtól besárgulhat, valamint jóval könnyebben kiszárad és töredezetté válik.