Lezárt akta-Amfetamint fogyasztott és vezetett a pannonhalmi sofőr!

rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a 20 éves sofőr ügyében folytatott vizsgálatot.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei még a nyáron Veszprém-Gyulafirátót belterületén ellenőrzés alá vontak egy arra közlekedő gépkocsit és annak vezetőjét. A jármű utasterének átvizsgálása során a 20 éves sofőr pénztárcájából egy kábítószergyanús anyagot tartalmazó tasak került elő, ezért őt a rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt előállították. A rendőrség épületében végrehajtott ruházatátvizsgálás során az előállított személynél egy további fehér port tartalmazó tasakot is megtaláltak. Mintavételre előállították a veszprémi kórházba, és a vele szemben elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív eredménnyel zárult.

A fiatal pannonhalmai lakos ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények alátámasztották, hogy a férfi amfetamin hatása alatt vezette az autóját, valamint a lefoglalt fehér por is ezt a hatóanyagot tartalmazta.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A 20 éves sofőrrel szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt külön eljárás indult.

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó