Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha nem érted el a megjelölt intézménybe szükséges pontokat, egy iskolába még beadhatod a jelentkezésedet. 

Fontos! A határidő vasárnap, augusztus hatodika éjfél.

A jelentkezés úgy zajlik, mint az általános felvételi eljárás során volt. A különbség pedig az, hogy a pótfelvételi esetében mindössze egy egyetem egyetlen képzését jelölheted meg.  Jelentkezni tehát az E-felvételi oldalán tudsz.

Idén közel 50 egyetem és főiskola minden képzési szinten és területen hirdet képzéseket a pótfelvételi eljárás keretében.

Idén állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni agrár, hitéleti, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudomány képzési területek bizonyos szakjaira.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait augusztus végén hozza nyilvánosságra az Oktatási Hivatal.  A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a 2023. július 26-án meghatározottnál.