Kezdőlap KÉK HÍREK

Magának szedte be a törlesztőrészleteket egy pénzügyi alkalmazott

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beszedte, majd elsikkasztotta az ügyfelek törlesztőrészleteit egy pénzügyi cégnél dolgozó nő Kapuvár térségében. Több mint másfélmilliós volt a kár, de megtérítette. Gyorsított eljárásban ítélték el.

A Győri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, tárgyalás mellőzésének kezdeményezésével emelt vádat egy nővel szemben, aki az ügyfelek hiteltörlesztő összegeit, illetőleg a rendelkezésre bocsátott műveleti készpénzkészletet elsikkasztotta.

Az 57 éves vádlott egy pénzügyi tevékenységet végző társaságnál dolgozott tanácsadóként Kapuvár térségében Feladatai közé tartozott az ügyfelekhez kihelyezett hitelek törlesztőrészleteinek beszedése és a készpénzkezelés.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a nő 2022 júliusa és szeptembere között 13 ügyféltől szedett be törlesztőrészleteket, melyeket nem továbbított munkáltatója felé, továbbá év végén a nála lévő készpénzkészlettel sem számolt el. Munkáltatójának 1.603.306 forint kárt okozott, amelyet utóbb megtérített.

Az ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg, ezt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is. büntethető lenne.

Dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivő úgy tájékoztatott, hogy a Csornai Járásbíróság már meg is hozta büntetővégzését és a váddal egyező minősítéssel pénzbüntetésre ítélték a banki alkalmazottat.

A büntetést részletekben törlesztheti.