Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt a címet viseli az a kiállítás, mely része a Házasság heti programoknak. Az esemény február 12. és 18. között zajlik. A Magyar Menyasszony az elmúlt 500 év házassági történetein vezeti keresztül az érdeklődőt a 16. századtól kezdve napjainkig.

Főszerepben a nők társadalmi szerepe

A tárlatvezetéseken a látogatók megismerhetik, hogy az esküvőt és az azt megelőző udvarlási, párválasztási rituálékat milyen motívumok és jelképek tették még színesebbé.  Február 14-én Simonovics Ildikó, a Magyar Menyasszony kiállítás ötletgazdája és kurátora tart tárlatvezetést, továbbá lesz angol nyelvű valamint zenével és szerelmi költészettel egybekötött tárlatvezetés is.

Akár ékszert is készíthetsz

Vagy részt vehetsz bútorfestő workshop-on február 17-én, de e napon lesz népi táncház, esküvői tánckurzus és családi tárlatvezetés is. 

Hazánkban 2008 óta rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

Itt csemegézhetsz a vármegyei programok között >>>

(forrás: mti/ fotó: mnm.hu)