Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Már négyéves a győri Mobility

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri digitális élményközpont és az ehhez hasonló intézmények elengedhetetlenek, mert megváltoztatják a gyerekek elképzeléseit az informatikusi pályáról, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többen válasszák ezt szakmájuknak – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium helyettes államtitkára. 

Solymár Károly Balázs a Mobility-Győr Digitális Élményközpont megnyitásának negyedik évfordulóján közölte: az agráriumtól az iparon át számos területen újabb és újabb készségek szükségesek, mérések bizonyítják, hogy informatikusra egyre nagyobb szükség van.

Elhangzott az is, hogy aki ide eljön, a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket fedezheti fel. A most felnövő generációnál olyan készségek fejlesztésére van szükség, mint például a digitális kompetenciák, algoritmizálás, együttműködés. Győrben a legújabb technológiák felhasználásával biztosítanak erre lehetőséget, ezért tudják hatékonyan kiegészíteni a közoktatást.

A 2018-ban létrejött élményközpont az elmúlt években már csaknem 26 ezer látogatót fogadott. A győri volt az országban az első ilyen jellegű intézmény, ezt követően Budapesten és Debrecenben létesült hasonló.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba