Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Nem lett enyhébb a büntetés, évekre börtönbe kerül a pár

Jogerősen hat, illetve öt év fegyházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék egy kábítószer-kereskedő pár tagjait – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A jogerős ítélet szerint a tatabányai élettársak alkalmi munkából származó jövedelmüket kábítószer-kereskedelemmel egészítették ki. Egyik vevőjüknél a rendőrök 2020 márciusában az élettársaktól aznap vásárolt kábítószert találtak. Három hónappal később a nyomozók a pár lakásán és a férfi által bérelt raktárban különféle kábítószereket, fogyasztáshoz és terjesztéshez szükséges eszközöket, továbbá több mint hatmillió forint készpénzt foglaltak le.

Az élettársak által értékesített, illetve arra szánt kábítószer hatóanyaga meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött a bűncselekmény már a legsúlyosabb büntetést vonja maga után.

A Tatabányai Törvényszék társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a férfit hat év, két hónap fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra, a nőt pedig öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Ítélőtábla szerdai határozata megegyezett a Fellebbviteli Főügyészség indítványával. A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyakoriak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira, a bíróság ezért nem enyhítette a büntetéseket. 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com