Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Már nyírják a füvet a győri közterületeken

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött az intenzív fűnyírási munka Győrben. – közölte a Győr-Szol. Az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően a növények gyors növekedésnek indultak, ugyanakkor az eső hátráltatta is a munkát. A szárazabb időszakokat kihasználva a szolgáltató munkatársai teljes kapacitással dolgoztak a körforgalmakban, a parkokban, a járdák, utak mellett.

A belvárosban, Gyárvárosban és Nádorvárosban kezdték a fűnyírási kör teljesítését a szolgáltató dolgozói, a munka a következő hetekben valamennyi városrészt érinti majd. A nagyteljesítményű gépeket kézi eszközökkel is kísérik, a szűkebb helyeken, például fák között, villanyoszlopok és kerítések mellett damilos kézi fűnyíróval vágják le a növényzetet.

A parkolóhelyek közelében lévő zöldterületeken az autókat védőponyvával óvják a nyesedéktől és egyéb felverődő szennyeződésektől. A szolgáltató figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot.

A munka a tavaszi és nyári időszakban folyamatosan zajlik, a szakemberek türelmet kérnek mindenkitől: a fűnyírók minden területre el fognak jutni.