Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Marad a borongós, szomorú időjárás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Borult, esős, havas esős, a hegyekben havazós – ilyen lesz a hétvégénk a meteorológusok szerint.

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként az Alföldön lehetnek rövid napos időszakok. A nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. Reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Napközben a keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet. Hajnalban -3 és +3, kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is sok felhő lesz fölöttünk, rövid napos időszakokra csak északkeleten van kilátás. Reggel és napközben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, de szitálás ismét több tájegységünkön kialakulhat. Késő délután, este viszont a Dunántúlon és a középső tájakon már többfelé eleredhet az eső. A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.